The Best of the Far West 


6 DAAGS PAKKET. COMBO MOGELIJK MET 10 OF 14 DAAGSE ROADTRIP 


Op zoek naar het echte, majestueuze Wilde Westen?  In Moab, Utah vind je het allemaal, op een zakdoek, vlak bij mekaar. 

Zes dagen lang verken je de mooiste parken.  Actief genieten staat op nummer 1. Je kiest zelf of je fietst , wandelt, kayakt, een jeepsafari of paardrijrit doet. Jij vraagt, wij draaien. En we zijn altijd zelf ter plaatse om alles in goede banen te leiden.  Deze reis kan je ook met kinderen doen. 

Dit 6 daagse pakket wordt meestal geboekt in combinatie met een 10 of 14 daagse roadtrip.  Van Las Vegas naar de Grand Canyon,  Bryce Canyon en Zion nationaal park bijvoorbeeld?  Wij regelen het voor je.


UTAH KAN JE NU BOEKEN VAN 1 APRIL - 4 JUNI 2023.

Inschrijven

Dag 1: Aankomst en transfer naar Moab

Aankomst in Salt Lake City, Denver, Grand Junction of Las Vegas.  Wij kunnen je helpen met de boeking van vluchten.  Vanuit Grand Junction kunnen wij je ophalen, De rest is met een huurwagen. Afhankelijk van je aankomstuur, slaap je in Moab of in een hotel op de route.

Moab is een authentiek ‘Wild West’ stadje met vele restaurants en pubs. Je overnacht er in een lodge met ruime kamers en zwembad., op wandelafstand van het gezellige centrum. 

Dag 2: Schrap Arches National Park van je bucketlist

Na het ontbijt geven wij je een woordje uitleg over het verloop van je reis. Daarna trek je naar Arches National Park. 

Arches is bekend om z’n indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zoals de Courthouse Towers, Windows Section, Fiery Furnace, Devils Garden, Klondike Bluffs en de Balanced Rock. Er zijn meer dan 2000 natuurlijke bruggen (arches), waaronder de Landscape Arch, Double Arch, Double O Arch en Delicate Arch.

We voorzien een lunch voor je in het park. Hierna trek je naar Devil's Garden. Hier kronkelt een 11 kilometer lang wandelpad zich langs prachtige bogen, rode rotsen en grillige vormen. Een perfecte hike om Arches ten volle te beleven. In de namiddag kan je relaxen aan het zwembad van je hotel. 

OPTIONEEL

- Ontdek Arches met een 4x4 jeep en gids. Je rijdt over steile rotsen, door een vallei en langs zandduinen. Onderweg passeer je magische rotsformaties als Marching Men, Tower Arch, and the Eye of the Whale. Je rijdt ook langs dinosaurus overblijfselen. Utah staat bekend om z’n prehistorische overblijfselen. De dino-voetafdrukken zijn vereeuwigd in de canyons. Je vindt hier op verschillende plaatsen trouwens ook eeuwenoude rotstekeningen van oude Indianenstammen.

- Maak ’s avonds een sunset cruise met diner op de Colorado rivier.

Dag 3: Ontdek National Park Canyonlands en Dead Horse Point State Park

Zie de zon opgaan boven ‘Canyonlands’,  een nationaal park dat mooier dan de Grand Canyon!  Het is één groot doolhof van kloven en ravijnen waar de Colorado River en Green River zich doorheen slingeren. Steile rotswanden, indrukwekkende rotsformaties en adembenemende uitzichten over Red Rock Country.  Doe een wandeling met adembenemend zicht op de rode rotsen. 

Daarna trekken we naar Dead Horse Point State Park.  Met een transfer of de fiets. Je fietst over het Island in the Sky, een plateau waar je van je van de ene verbazing in de andere valt.

Dead Horse State national park is een pareltje.  Je fietst over een weg met een beide kanten diepe ravijnen en uitgestrekte Canyons. 200 jaar geleden gebruikten cowboys deze smalle Canyon als een natuurlijke paddock voor wilde mustangs. De sterke paarden namen ze mee, de zwakken lieten ze achter om er te sterven van ontbering. Vandaar de naam.

Aanrader is om te slapen in een Yurt, midden in het park. De Yurts zijn voorzien van electriciteit, airco en bedden voor 6 personen. 

Dag 4: Fiets of kayak door Canyons langs de Colorado rivier

Vandaag fiets je door een prachtige vallei langs de Colorado rivier en door de woestijn.

Het eerste deel van de route loopt over het nieuwe fietspad, pal langs en over de Colorado rivier loopt.  Zonder meer één van de mooiste fietspaden ooit! Daarna trek je de woestijn in.  Je hebt de keuze tussen een mooi geasfalteerd fietspad of een single track pad met de mountainbike. 

Moab is het mekka voor mountainbikers. Slick Rock Trail bvb is een 21 km lange lus over versteende zandduinen die miljoenen jaren oud zijn. Dit is een pad voor ervaren mountainbikers, maar voor beginners zijn er talloze, prachtige paden om te leren mountainbiken op een singletrack. De indrukwekkende vergezichten zijn onvergetelijk!


OPTIONEEL:

- kayak tussen de canyons op de Colorado rivier. Je kiest zelf of het een scenic float wordt, een rustige vaartocht dus of een meer avontuurlijke met stroomversnellingen

- ontdek het magische Wilde Westen als een echte cowboy op de rug van een paard.  ’s Ochtends trek je  met een ranger en je paard de ruige woestijn in. Laat je verbazen door de iconische vergezichten van Castle Valley, een one in a lifetime ervaring!
Dag 5: Met de fiets van groene bergen naar een Red Rock Far West landschap

’s Ochtends pikken wij je op met je fiets naar keuze (mountainbike, koersfiets, hybride of e-bike) en rijden naar de La Sal Mountains. Je beslist zelf hoe lang je de fietsrit maakt.

De route loopt over een scenic highway die vaak het decor was voor Western films. Je fietst eerst door groene bergen met dennenbomen. Dan maakt het Alpenlandschap plaats voor een dramatisch landschap met roodgekleurde canyons. De afdaling leidt je langs de indrukwekkende Castleton Tower en het piepkleine dorpje Castle Town.

Je hotel van vandaag is een unieke plek met privé lodges die uitkijken op de Coloradorivier. Je kan er lunchen en dineren met zicht op de Red Rock Cliffs, de okerkleurige canyons en de stroomversnellingen in de rivier.  Je kan er wijn degusteren met zicht op de Colorado en er is een gratis film- en westernmuseum. John Wayne, Tom Cruise, Johnny Depp en vele andere logeerden hier tijdens opnames.

Dag 6: Extra avontuur of simpelweg relaxen

Vandaag beslis je zelf wat je doet. Zo kan je nog een wandeling of fietstocht maken naar de nabijgelegen Fisher Towers,, rotsformaties die het decor waren van meerdere films en Marlboro reclames.  Of  misschien wil je wel een kayaktocht maken over de Colorado river. Of de Far West ontdekken als een echte cowboy op de rug van een paard. 


Prijzen

Comfort

Verblijf in een uitstekend motel met ruime kamers, zwembad, rustig gelegen maar toch vlakbij het gezellige centrum.

Basisprijs (per persoon)
Surplus hoogseizoen (per persoon, per week)€0
Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week)€450

Premium

Verblijf in 2 rustieke lodges. Eentje vlakbij het centrum van Moab. Het andere op een unieke locatie waarbij elke lodge uitkijkt over de Colorado rivier in een fenomenaal Far West landschap.

Basisprijs (per persoon)
Surplus hoogseizoen (per persoon, per week)€0
Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week)€450

Luxe

Verblijf in een super de luxe lodge  aan de Colorado rivier in een fenomenaal Far West landschap. 

Basisprijs (per persoon)
Surplus hoogseizoen (per persoon, per week)€0
Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week)€450
Inschrijven

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen 
 • 5x snacks 
 • 3 fietsdagen met fiets naar keuze
 • hybride fiets of mountainbike inbegrepen
 • 2 wandel- of excursiedagen
 • routes op GPS en infopakket 
 • transfers bagage
 • transfers van en naar nationale parken
 • toegangstickets nationale parken
 • 24u op 24u back up van ons persoonlijk

Fietsen

 • Hybride / Giant gravelbike (per persoon, per week) €0
 • Mountainbike (per persoon, per week) €0

Optioneel

Fietsen

 • Roadbike (per persoon, per week) €200
 • E-bike (per persoon, per week) €340

Toeslagen

 • Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week) €450

Utah

Utah: America´s best kept secret.  Deze staat is thuis van maar liefst 5 nationale parken, the Mighty Five genoemd. Canyonlands, Arches national park, Bruyce, Zion en Capitol Reef behoren tot de mooiste plekken op deze aarde.  De beste manier om dit majestueuze landschap in alle vrijheid te ontdekken, is met de fiets. 

Onze uitvalsbasis is Moab, hét fiets- en outdoorparadijs bij uitstek. Of je nu recreatief wil fietsen met de e-bike of wil trainen met de koersfiets, deze trip is een once in a lifetime. Je fietst door rode canyons, iconische nationale parken en uitgestrekte woestijnlandschappen.  Dit is de Far West op z´n best!

Deze reis wordt meestal gecombineerd met een 10 daagse-roadtrip vanuit Las Vegas.  In dat geval rij je met een huurauto van Las Vegas via de Hoover Dam, de Grand Canyon en Monument Valley naar Moab. Hier verblijf en fiets je 5 dagen. Op je terugweg naar Vegas, bezoek je dan Bryce en Zion national park. 

BOEKINGEN KUNNEN IN HET VOORJAAR 2023, 

Inschrijven

INSCHRIJVEN OF MEER INFO?

Heb je interesse in een fiets- of wandelvakantie? Contacteer ons en leg jouw plaatsje vast. De plaatsen zijn beperkt!

Inschrijven

Waarom kiezen voor FietsCat?

Ontdek waarom levensgenieters voor ons kiezen:

De streek is ongelofelijk mooi. Ongerept is het hier.
Saartje Vandendriessche
Ik dacht dat alle Costa’s volgebouwd waren, maar hier ben je alleen op de wereld.
Cath Luyten
Topvakantie met de mooiste boutiquehotels in een prachtige omgeving. We komen zeker terug!