New York, the City that never sleeps!  Ontdek deze stad op een unieke manier - met de fiets en te voet - op deze begeleide reis in kleine groep. Joke neemt je mee langs alle hoogtepunten en kleine adresjes van deze prachtige stad. 

6 dagen lang ontdek je klinkende namen als Times Square, Broadway, Liberty Island, Central Park, Harlem en zoveel meer. Een onvergetelijke ervaring. 

Wij bieden een totaalprijs. Alle activiteiten zoals fietstochten, museum bezoek, hotel met ontbijt zijn inbegrepen. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. 

Dit is een reis met een vaste afreisdatum (29/10 - 03/11) en een beperkt aantal deelnemers. Wens je op een ander moment te reizen, contacteer ons dan. 

Dag 1: Flaneer over het bekende Times Square

We komen aan in de voormiddag. Op onze eerste namiddag in New York wandelen we naar wellicht het meest bekende kruispunt van de VS: Times Square! Waar Broadway en 7th Avenue mekaar kruisen. 

We beklimmen de bekende rode trappen en genieten van de overweldigende sfeer van de enorme mensenmassa en de flikkerende reclameborden. We zoeken de Times Square Ball op de Times Tower,  pal tegenover de trappen. 

We stappen binnen in enkele must see stores zoals Hershey's Chocolate World of M&M’s World. Om in de sfeer te blijven, is het Hard Rock café aan Times Square een goede optie. 

Logeren doen we in het hart van de stad, aan Times Square. We hebben tweepersoonskamers met elk 2 tweepersoonsbedden. Je kiest zelf of je de kamer deelt met 2 of 4 personen. Ontbijt is inbegrepen. 

Dag 2: Fietstocht door Central Park en Harlem

Na het ontbijt gaan we de fiets op voor een ontdekkingstocht doorheen Central Park en Harlem. Een lokale gids vertelt ons alles over de meest bijzonder plekjes in dit 4 km lange en 800 meter brede park.  We ontdekken de boeiende geschiedenis van Harlem en zien met onze eigen ogen hoe deze buurt evolueerde.

Na een typische New York Style bagel is er voldoende energie om de imposante buurt Midtown East te voet te exploreren. We laten ons meevoeren in de Art Deco sfeer van deze buurt. Wie wil,  kan in Rockefeller Center naar de Top of The Rock. 

We sluiten af in het kleine maar zo knusse Bryant Park bij een lekker drankje of hapje.

Dag 3: Met de ferry naar Liberty Island. Wandeling naar de WTC toren

Met de ferry brengen we een bezoek aan het eiland waarop de fiere Lady Liberty staat. We wandelen het eiland rond en genieten van het indrukwekkende uitzicht op Manhattan.

We varen verder naar Ellis Island. Dit eiland deed eind 19 de en begin 20 ste eeuw dienst als grenspost voor migranten. We bezoeken het museum en gaan op zoek naar onze achternamen op de Immigrant Wall of Honor, wie weet waren je overgrootouders onder de eerste immigranten.

Lunchen doen we in Westfield World Trade Center dat deel uit maakt van het prachtige Oculus. Deze hedendaagse food court biedt diverse, smaakvolle gerechten. 

In de namiddag voelen we op Memorial Plaza hoe diep het drama van 11 september 2001 de ziel van New York heeft getroffen. We bezoeken het 9/11 memorial en museum. Hou je van indrukwekkende vergezichten dan kan je een bezoek brengen aan de top van de nieuwe WTC-toren “One World Trade Center”. (optioneel) 

Dag 4: Wandeling over Broadway, SoHo, Chinatown naar de Empire State Building

We vertrekken voor een wandeling over de bekende straat Broadway. We starten bij het begin van deze iconische straat nabij Bowling Green en wandelen tot Times Square. Tijdens deze ongeveer 12 km lange wandeling snuiven we de sfeer op in de kleurrijke buurten ten oosten en ten westen van Broadway zoals het Financial District, SoHo, Little Italy en Chinatown. We ontdekken de verrassende pleinen en parken die rustpunten vormen in de stad die nooit slaapt. 

Lunchen kan in Little Italy, een onmisbare wijk waar je de Italiaanse, romantische sfeer voelt. 

In de namiddag brengen we een bezoek aan de Empire State Building. Vanop het observatieplatform op de 86 ste verdieping heb je een onbelemmerd panoramisch zicht op de skyline van New York.

Dag 5: Met de fiets over de Brooklyn Bridge. Wandeling langs kleine adresjes in bijzondere wijken

Met de fiets over de Brooklyn brug is een heel leuke ervaring! We verkennen de verschillende buurten en parken van deze snel veranderende wijk.

In de namiddag ontdekken we kleine adresjes in de wijken Meatpacking District en Chelsea. We wandelen doorheen het bijzondere park op palen, Little Island en over de oude spoorweg die is omgevormd tot het merkwaardige High Line Park. We wandelen zeker ook langs de White Star Pier, dit is de plek waar de overlevenden van de Titanic aan land kwamen. 

Een stapje zetten op het hoogste outdoor observatiedek van New York City is vandaag de kers op de taart

Dag 6: Vrije voormiddag - MOMA, Guggenheim of shoppen

Op deze vrije voormiddag kan je nog genieten van deze bruisende stad. 

Zin in een museumbezoek? Aanraders zijn zeker Museum of Modern Art (MOMA), Guggenheim Museum of het Intrepid Sea, Air & Space Museum. Een laatste fikse wandeling maken langs één van de avenues of lekker shoppen behoort ook tot de mogelijkheden.

In de voormiddag kom je moe maar voldaan aan in België na een hopelijk verkwikkende nachtvlucht.

Prijzen

Kamer met 2 personen


Basisprijs (per persoon)€2049
Surplus hoogseizoen (per persoon, per week)€0
Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week)€1

Kamer met 4 personen


Basisprijs (per persoon)€1599
Surplus hoogseizoen (per persoon, per week)€0
Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week)€1

Inbegrepen

- Hotelkamer in het centrum voor 2 personen met gratis Wifi

 • 2 aparte queen bedden van 1m60 
 • ontbijt
 • belasting (14,75%) 
 • resorttoeslag (18,95$/pp/dag) 
 • toeristenbelasting (3,50$ pp/dag) 

- Begeleide fietstocht Central Park en Harlem: gids en fiets inbegrepen

- Fietstocht Brooklyn: begeleiding en fiets inbegrepen

- Entreegeld voor:

 • boottocht naar Liberty Island en Ellis Island
 • top van Empire State Building
 • bezoek aan 911 site en museum
 • bezoek aan het hoogste outdoor observatieterras van NY: The Edge

- Continue begeleiding door Joke van FietsCat in New York

- Afstemmingsvergadering : ontmoeting met alle deelnemers en informatie over de reis.


  Optioneel

  - Vlucht Brussel naar John F. Kennedy Airport New York

  - fooien

  - optionele activiteiten

  Fietsen

  • Elektrische citybike (per persoon, per week) €175
  • Mountainbike (per persoon, per week) €140
  • Elektrische mountainbike (per persoon, per week) €175
  • Gravelbike (per persoon, per week) €240
  • Hybride of trekkingsfiets (per persoon, per week) €140

  Toeslagen

  • Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week) €1

  New York, the Big Apple, the City that never sleeps!  NYC is de grootste stad van Amerika en moet je eens in je leven bezocht hebben. 

  Van wereldberoemde attracties zoals het Vrijheidsbeeld tot iconische wolkenkrabbers en gele taxi's: in NYC waan je je op een filmset. De straten, de gebouwen, de mensen, alles lijkt te bruisen van energie. Ben je er eens geweest, dan wil je zeker terug. 

  Ontdek het nu op een actieve manier, 6 dagen lang te voet en met de fiets. Joke gidste al meerdere groepen door de stad en neemt je graag mee langs de bekendste bezienswaardigheden van NYC.  Maar ook de niet te missen kleinere wijken, restaurants en adresjes komen aan bod.  Wij bieden een totaalprijs, alle activiteiten, entrees en toeslagen zijn al inbegrepen in de prijs. Wij regelen alles ter plekke, jij hoeft alleen maar te genieten. 

  Deze reis is een begeleide reis met een vaste afreisdatum: 29/10 - 03/11/23. Wil je op een ander moment reizen, contacteer ons dan. 

  INSCHRIJVEN OF MEER INFO?

  Heb je interesse in een fiets- of wandelvakantie? Contacteer ons en leg jouw plaatsje vast. De plaatsen zijn beperkt!

  Contacteer ons

  Waarom kiezen voor FietsCat?

  Ontdek waarom levensgenieters voor ons kiezen:

  De asfalt ligt er goed bij en het zijn aangename colls. Het is een loper zoals fietsers zeggen.
  Maarten Vangramberen
  Genoten van een zalige vakantie. Zo mooi en zo fijn met de ebike!
  Evi Corten (Molenstede)
  Super organisatie, luxe hotels. Je verzint het nog maar en de meiden van FietsCat hebben het al voorzien. Verwennerij tot in de puntjes.