17feb2022

Covid-19 Updates

Raadpleeg hier de huidige Covid updates.

Hier vind je de laatste update over reizen van Belgie naar Spanje:

alle reizigers vanaf 12 jaar moeten in het bezit zijn van:

  • ofwel een negatief testresultaat van een NAAT-test (PCR, TMA of LAMP) die ten vroegste 72 uur vóór de aankomst in Spanje werd afgenomen of antigeentest (géén zelftest) die ten vroegste 24 uur vóór de aankomst in Spanje werd afgenomen (taal: Spaans, Engels, Frans of Duits),

  • ofwel een EU Digitaal COVID-Certificaat dat een van de volgende bewijzen bevat:

    • een vaccinatiecertificaat. Hiermee kan men aantonen dat men minstens 14 dagen vóór de reis volledig (2 dosissen, of 1 voor Janssen) gevaccineerd is met een vaccin dat erkend wordt door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) of de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), of
    • een herstelcertificaat. Hiermee kan men aantonen dat men recent de ziekte overwonnen heeft. Dit moet een positief NAAT-testresultaat (PCR, TMA of LAMP) van minimum 11 dagen vóór de afgifte van het certificaat bevatten en verliest zijn geldigheid 180 dagen na de staalafname, of -een negatief testresultaat van een NAAT-test (PCR, TMA of LAMP) die ten vroegste 72 uur vóór de aankomst in Spanje werd afgenomen, of antigeentest (géén zelftest) die ten vroegste 24 uur vóór de aankomst in Spanje werd afgenomen (taal: Spaans, Engels, Frans of Duits).

Opgelet - EU Digitaal COVID-certificaten: vanaf 1 februari 2022 heeft het vaccinatiecertificaat van de eerste vaccinatiereeks (2 dosissen, of 1 voor Janssen) een geldigheidsduur van 9 maanden vanaf de laatste dosis van die eerste vaccinatiereeks. Na het boostervaccin is de geldigheidsduur ervan echter onbeperkt.


Dit artikel werd gepost door Sarah Belien op 17/02/2022 in: COVID-19

Gerelateerd

Bekijk andere berichten uit deze categorie:

INSCHRIJVEN OF MEER INFO?

Heb je interesse in een fiets- of wandelvakantie? Contacteer ons en leg jouw plaatsje vast. De plaatsen zijn beperkt!

Contacteer ons

Waarom kiezen voor FietsCat?

Ontdek waarom levensgenieters voor ons kiezen:

Een fantastische fietsreis achter de rug. Sarah en haar collega doen er alles aan om je een ongelofelijke reis te bezorgen. Een aanrader!
Kristien Vallaey (Brugge)
Het is geen goedkope reis, maar meer dan zijn geld waard! Gewoon doen!
Suzanna Vermassen
Deze tochtjes zijn normaal alleen voor die hards, maar met de e-bike is dat helemaal niet waar.