Fiets- & wandelroutes >

Met de fiets door de nationale parken van Moab, Utah

  • Minstens 55km/dag. Max zelf te kiezen.
  • 5 overnachtingen, 4 of 5 fietsdagen
  • overnachting in authentieke boutique hotels of lodges
  • Persoonlijke service & maatwerk. Wij zijn altijd persoonlijk ter plaatse

Staat Utah, het Wilde Westen op je bucketlist? Ontdek het dan met de fiets, de beste manier om dit majestueuze landschap in alle vrijheid te ontdekken! 

Of je nu recreatief wil fietsen met de e-bike of wil trainen met de koersfiets, deze trip door rode canyons, iconische nationale parken en uitgestrekte woestijnlandschappen, is een once in a lifetime! Vier dagen lang fiets je door klinkende namen als Dead Horse State Point, Arches en Canyonlands. Moab, hét fietsparadijs bij uitstek, is je uitvalsbasis. Zoals bij al onze reizen, zijn unieke boutiquehotels ons handelsmerk.

UITZONDERLIJKE STARTERSPRIJS:

Comfort: €1099/pp | Premium: €1499pp | Luxe: €3520/pp
(Prijzen op basis van bezetting 2 personen)

InschrijvenMeer info

Dag 1: Colorado scenic ride

64 km

Dit is een vlakke rit in een prachtig, dramatisch landschap. Een ideale route om wat kilometers in de benen te krijgen. Het is een heen en terug rit, dus je draait om wanneer je wil. Dat maakt deze rit geweldig voor alle niveaus.

Route 279 is een scenic route,  langs de Colorado-rivier en door canyons met indrukwekkende rode rotsformaties. Het eerste stuk loopt over over het gloednieuwe fietspad langs de Colorado rivier, de Upper Colorado River Scenic Byway genoemd. Dit fietspad is een juweeltje en leidt je door een adembenemende kloof. 

Je passeert het populairste klimgebied van Moab, Wall Street, 7 km langs Potash Road. Op de route vind je, eeuwenoude rotstekeningen van Native Americans, dinosaurus sporen en wie wil, kan een korte wandeling doen naar Corona Arch, een prachtige, natuurlijke boog. 

Je overnacht in het centrum van Moab, een gezellig Wild West stadje, in unieke lodges met zwembad of in een boutiquehotel. Dag 2: Onvergetelijk uitzicht over Dead Horse Point State Park

55km (enkel) of 110km 810m 250m

Dit is een one in a lifetime rit! Het is een lange route met enkele grote klims en adembenemende landschappen. Als je fietst van Moab naar de parken, is dit voor een serieuze fietser die kilometers wil maken met veel hoogteverschillen. Andersom is toegankelijker wegens vooral bergaf. Het is een heen en terug rit, dus je kiest zelf hoe ver je gaat. Naargelang je wensen, lassen we een transfer in.

Je vertrekt vanuit je hotel in Moab, steekt de Colorado River over en passeert Arches National Park. Je kan dit park op dag 5 ook met de fiets bezoeken, maar dit is afhankelijk van het seizoen. Soms is het er (onaangenaam) druk zijn met de fiets. 

Net na Arches start een klim via het prachtige nieuwe fietspad dwars door de canyons en de woestijn. 19 km later kom je terecht op een scenic autoweg richting Dead Horse State Park en Canyonlands. Hier beginnen de stevige klims en de fenomenale uitzichten.
                                                                                                    
Rechts van je, zie je Monitor en Merrimack, 2 indrukwekkende bergen. Het uitzicht op de Henry Mountains, de Abajos en de La Sal-bergketens wordt mooier naarmate de klim vordert. Vanaf daar is het woestijn rijden totdat je Dead Horse Point State Park bereikt. Er is een bezoekerscentrum met snacks en drank.Het uiterste puntje van Dead Horse Point biedt een onvergetelijk uitzicht. Hier kan je lunchen. Je keert terug met de fiets of met een transfer.  's Avonds verblijf je weer in je lodge of boutique hotel.                                                      

Dag 3: Fenomenale vergezichten over het Island in the Sky & Canyonlands

73km 360m 1010m

Vandaag ga je met een transfer naar het uiterste puntje van Canyonlands, het Grand View Point Overlook.  De naam zegt het al, je krijgt hier een weergaloos zicht over de diepe canyons. Dit ruige maanlandschap is gevormd door eeuwenlange erosie van de Colorada rivier en Green River. Het is een bijna ondoordringbaar labyrinth van kloven met talloze natuurlijke bogen,  bruggen en grillige rotsformaties. Er zijn zowel korte als langere hikes naar enkele iconische panorama’s. Een korte, makkelijke hike naar de bekende Mesa Arch, is een must, vooral bij zonsopgang. 

Je laat het uiterste puntje van Canyonlands achter je en vertrekt met de fiets over het Island in the sky. Het Island in the sky is een geïsoleerd plateau van anderhalve kilometer hoog. Het lijkt wel te zweven in de lucht met aan beide zijden diepe canyons en de Colorado en Green River.

Deze streek wordt niet voor niets ‘America’s best kept secret’ genoemd. De parken en uitzichten hier, kunnen makkelijk wedijveren met meer bekende namen als Grand Canyon en Monument Valley. Voordeel hier is dat het veel minder toeristisch is en de streek ingesteld is op fietsers.

Vandaag blijf je de laatste nacht in je lodge of boutiquehotel in Moab. De volgende dag brengen we je bagage naar je volgende hotel in Castle Valley. 

Dag 4: Door groene bergen en rode canyons over de La Sal Loop

80 km 1610m 1610m
Deze route biedt het beste van twee werelden, indrukwekkende berggezichten die doen denken aan de alpen én roodgekleurde canyons in een Far West landschap. De rit leidt je door La Sals, de tweede hoogste bergketen in Utah.    
                   

Je vertrekt vanuit je boutique hotel in Moab voor een graduele klim in the Moab Valley. Na het ‘Ken’s’ meer begin je aan een lange klim met haarspeldbochten en tussen dennenbomen. De klim is gestaag en veeleisend, maar het landschap is prachtig.

                                                                        

Nadat je over de top van de wereld bent gereisd op 2.400 meter, laat je de groene bergen achter je en kom je opnieuw terecht in het Wilde Westen. Je daalt af naar Castle Valley, een roodgekleurde vallei die kan uitpakken met een aantal iconische rotsformaties als The Priest, Nuns en Castle Rock.

De afdaling leidt je uiteindelijk naar de Colorado rivier. Die volg je enkele kilometers tot je aankomt bij je lodge aan de Colorado rivier. Je hotel is een unieke plek met luxueuze privé lodges die uitkijken op de rivier. Wij zorgen ervoor dat je bagage je opwacht in je kamer.  In de Grill Cowboy kan je lunchen en dineren met zicht op de Red Rock Cliffs, de okerkleurige canyons en de stroomversnellingen in de rivier. 

Je kan genieten van het zwembad met uitzicht op de indrukwekkende rotsformaties of naar de Castle Creek Winery aan de lodge.  Hier kan je een wijndegustatie doen met zicht op de Colorado. Naast de proeverij vind je een (gratis) film- en western museum. Niet toevallig was dit dramatische landschap het decor van verschillende Westernfilms met onder andere John Wayne.    

Dag 5: Vertrek of meer avontuur

Na het uitgebreide ontbijt in de lodge, kan je je reis zelfstandig voortzetten of kiezen voor een extra overnachting in deze prachtige lodge. Je kan er een extra fietsdag van maken in Aches National park of  in het Needles district, 40 km ten zuiden van Moab. 

Je kan ook kiezen voor een uitstap om de streek ten volle te beleven. Vanuit je lodge kan je een rit te paard doen door het Wilde Westen of een kayaktocht over de Colorado rivier. Andere opties zijn een sunsetcruise met dinner op de Colorado, een jeepsafari door Arches of de ruige woestijn of een ballonvlucht over de diepe canyons. 

Wij regelen het graag voor je. 

INSCHRIJVEN OF MEER INFO?

Heb je interesse in een fiets- of wandelvakantie? Contacteer ons en leg jouw plaatsje vast. De plaatsen zijn beperkt!

Inschrijven

Waarom kiezen voor FietsCat?

Ontdek waarom levensgenieters voor ons kiezen:

Heerlijke vakantie gehad. Alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd. Wandelen, winkelen, eten, zonnen.. Veel meer dan fietsen alleen!
Cindy Ven (Tessenderlo)
Met de e-bike heb je niet het gevoel dat je uitgeput bent, maar je hebt wel een hele goede work out gehad
Saartje Vandendriessche
De streek is ongelofelijk mooi. Ongerept is het hier.