Begeleide belevingsreis 


Hakt de eenzaamheid er wel in na dit Covid-jaar? Verwen jezelf dan binnenkort met een unieke reis in groep.  Koppels, vrienden en singles welkom. Dit is geen datingreis!  Wel een manier om met gelijkgestemden een leuke vakantie te hebben.  Met als grote voordeel dat singles geen toeslag betalen. Want iedereen reist graag binnen zijn budget. 

We gaan met een groepje naar 2 hotels. Bedoeling is dat we elke dag samen een activiteit doen.  Dit gaat van (electrisch) fietsen tot wandelen, kayakken of een boottocht..  

´Ik ben niet sportief genoeg´, geldt niet voor deze reis. Het is een belevingsreis om de Costa Brava op een unieke manier te ontdekken.  Zij die niet erg actief zijn, nemen de e-bike. Sportievelingen krijgen nog een extra route om aan hun trekken te komen. 

DATA: 

- 11/04 - 17/04 

PRIJS: 

 • 950 euro 
 • 3 sterrenhotel in half pension
 • transfers, snacks, citybike, begeleiding inbegrepen
Inschrijven

Dag 1: Aankomst en transfer naar hotel

Op je aankomstdag zijn er verschillende opties: 

 • vlieg je op Girona, dan halen we je op aan de luchthaven
 • vlieg je op Barcelona, dan brengt de hogesnelheidstrein (optioneel) je naar het treinstation in Figueres waar we je ophalen
 • kom je met de auto, dan spreken we af op een plek waar je wagen de volgende week blijft staan

We brengen je naar het eerste hotel waar jullie een drankje wacht en een korte uitleg over de reis.  Het hotel is een 3 sterrenhotel op wandelafstand van het strand. 

Dag 2: Fietstocht door Aguamolls natuurgebied met wijnproeverij

Vandaag staat er een fietstocht op het pogramma.  Het soort fiets kies je zelf:  citybike of ebike (surplus). 

We starten, net na de lunch, over rustige fietspaden door de Aguamolls. een moerasgebied en bekend vogelreservaat.  We fietsen over richting de heuvelrug, de uitloper van de Pyreneeen in de Middellandse Zee. In het charmante dorpje Pau wacht er een wijndegustatie op ons. 

In de late namiddag komen we opnieuw aan in het hotel. 


Dag 3: Wandeling langs turquoise baaien en dorpje Roses

Na het ontbijt vertrekken we voor een wandeling over het prachtige Cami de Ronda pad. Dit is een eeuwenoud pad dat  langs de kustlijn van de Costa Brava slingert.  Het pad zelf is goed toegankelijk en loopt langs afgelegen baaien en kliffen die zich storten in de turquoise Middellandse Zee.  De uitzichten zijn adembenemend! De afstand van de wandeling wordt bepaald door de groep. 

Lunchen kan in een prachtige baai of in het dorpje Roses. Na de lunch wandelen we terug naar het hotel. 

Dag 4: Fietstocht langs de kust en door Middeleeuwse dorpjes

We starten onze fietstocht riching het toeristische kustdorp EmpuriaBrava, ook wel het Venetië van Spanje genoemd.  Het is volledig gebouwd rond kanaaltjes en ziet er met z´n ruim 5000 luxueuze jachten, mondain uit.  We rijden over de kustboulevard en fietsen over een erg mooi en rustig pad door de Aguamolls. 

Het gaat voort via het historische dorp Castello d Empuries met z´n imposante kathedraa.  Vandaar rijden we door een mooi stukje natuur richting Peralada, een stadje bekend voor z´n wijnen en cava. We lunchen op een gezellig pleintje in het oude centrum.  

Dag 5: Wandeling naar het klooster van Sant Pere de Rodes en kasteel van Verdera

Vandaag staat er een wandeling op het programma in het Cap de Creus natuurreservaat.  Dit is een schiereiland met weergaloze uitzichten over het schiereiland. Aan beide kanten kijke je je ogen uit over de baai van Roses en die van Port de la Selva.   Je kiest zelf of je er een lange of korte wandeling van maakt. We kunnen stukken inleggen met de wagen.  Het oude pelgrimspad leidt via een kerkje naar het 11de eeuwse klooster van Sant Pere de Rodes. Dit imposante kasteel is zeker een bezoek waard. Op de heuvel boven het klooster zie je de ruines van het Verdera kasteel. 

We genieten van een uitgebreide picknick op de top. 

Dag 6: Boottocht en wandeling naar vissersdorp Cadaques

De laatste dag ontdekken we de prachtige Costa Brava vanop zee! We doen een boottocht langs de indrukwekkende kliffen van de Costa Brava.  We bezoeken het witte vissersdorp Cadaques, een dorp dat eruit ziet als een postkaart.  We wandelen over de Cami de Ronda - een fenomenaal kustpad- richting de vuurtoren van Cadaques. 

In de namiddag kuier je door de smalle, pittoreske straatjes of kan je het huis bezoeken van schilder Salvador Dali.

(transfer naar Cadaques ook mogelijk met de wagen) 

Dag 7: Einde reis en transfer

Je reis zit er helaas op. Wij brengen je opnieuw naar de luchthaven van Girona, het treinstation van Figueres of naar je wagen.  Ook deze transfers zijn inbegrepen. 

Prijzen

Begeleide belevingsreis (11 - 17/04/22)


Basisprijs (per persoon)€950
Surplus hoogseizoen (per persoon, per week)€0
Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week)€1
Inschrijven

Inbegrepen

 • 6 nachten - 7 dagen in halfpension
 • dagelijkse snacks 
 • hybride fiets 
 • transfers luchthaven 
 • overige transfers met volgwagen
 • begeleiding op de fiets- en wandelroutes
 • boottocht (weersafhankelijk) 


Fietsen

  Optioneel

  Fietsen

  • E-bike (per persoon, per week) €100

  Toeslagen

  • Surplus eenpersoonskamer (per persoon, per week) €1

  Catalonië

  Catalonië is een verrassend gevarieerde streek in het Noorden van Spanje. Het is uniek door z´n natuurpracht, culturele sites en strategische ligging tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën. 

  Onze fietsroutes situeren zich in het Noorden van Catalonië, net over de Franse grens. Dit is het meest ongerepte gedeelte van de Costa Brava!  Je fietst of wandelt langs desolate stranden en verschillende natuurreservaten zoals het Cap de Creus schiereiland, het Montgri bergmassief, het Isles Medes Zeereservaat en het Aguamolls vogelreservaat.  

  Deze streek kan ook uitpakken met een rijk cultureel erfgoed.  Het zuidelijke gedeelte noemen ze niet voor niets ´De Gouden Driehoek´. Eeuwenoude Middeleeuwse dorpjes, archeologische sites en musea nemen je mee naar vervlogen tijden.  ´s Avonds verblijf je in historische kasteeltjes of hacienda´s die je onderdompelen in het authentieke Catalonië.  

  3 sterren Restaurant El Bulli zette deze streek ook op de Bourgondische wereldkaart. Het restaurant is gesloten, maar verschillende chefs hebben intussen een eigen restaurant waar je kan genieten van tapas van sterrenniveau.  En voor de citytrippers onder jullie, het bruisende Barcelona is maar anderhalf uur verwijderd met de wagen. 

  Kortom, deze streek heeft het allemaal en dat allemaal op een zakdoek groot. Die zakdoek ontdek je als geen ander met onze reizen!

  Bereikbaarheid

  Je kan ons bereiken: 

  • met de wagen (1150km)
  • met het vliegtuig naar Girona, Perpignan of naar Barcelona. 
  • met de trein vanaf Brussel naar Figueres
  Inschrijven

  INSCHRIJVEN OF MEER INFO?

  Heb je interesse in een fiets- of wandelvakantie? Contacteer ons en leg jouw plaatsje vast. De plaatsen zijn beperkt!

  Inschrijven

  Waarom kiezen voor FietsCat?

  Ontdek waarom levensgenieters voor ons kiezen:

  Het was TOP!!! Prachtige routes, mooie hotels en geweldige service van Kate en Sarah!!! Een echte AANRADER!
  Kristel Dreesen (Diest)
  De streek is ongelofelijk mooi. Ongerept is het hier.
  Saartje Vandendriessche
  De asfalt ligt er goed bij en het zijn aangename colls. Het is een loper zoals fietsers zeggen.